sn-Uva

snart kommer pappa med min lilla vovve. Vad jag har saknat henne! Har köpt klicker så ska prova klickerträna henne, blir spännande. Är ju hemma i malungi helgen,  så helgen erbjuder även malungsmarknad. Får se om jag orkar dra dit och kolla.. Vore gott med munkar, hehe.

Liten valp-Uva


Nuvarnade Uva

FAN VAD DET REGNAR

Måste dra ner och ta in hästen. Vägrar lite halvt. Det verkligen ÖSREGNAR här. Fytusan. Det enda som får mig att sticka ut näsan utanför dörren är tanken på att min häst står där ute i regnet och vill in.

Håll tummarna att hon lever!!

Pannkakor!

Jovisst, det står det på menyn idag. Wångens Wärdshus gör helt klart goadaste pannkakorna. Godare än farmors tillochmed och då JÄKLAR är dom goda. Det är nästan värt att gå på Wången bara för att man får pannkakorna.

Igår var ledningen från Strömsholm, Flyinge och Wången här och  vi hade en liten uppvisning. Islandstvåorna (vi) och hipparna visade islandshästarnas gångarter. Själv fick jag inte rida utan jag fick vara speaker.. Gick ju okej det med iochför sig.
 Nu måste jag hänga tvätt.
Hejjs!

bilder från lördags & söndag

 
Mami var med


Fikade på mysigt ställe i Östersund. Godaste chokladen!



vi tänkte köpa detta till våran fina outfits. För nu förtiden är vi lantisar.



Fick massa lyx av mamma (eftersom att man är fattig student är detta lyx för mig, köper ALDRIG tidningar..) Hästen i mitten ska Sindra ha i sitt fönster så hon får något mjukt att pussa på när inte jag är där.




 Från Monki och tänkte ha det till kjolarna. Men kommer nog ha det till det mesta.


Monki är DUM som hade så många snygga höga kjolar. Jag var TVUNGEN att köpa en. Jag är BEROENDE av höga kjolar. Fy på mig som köpte en till sen på HM :'(




HM kjolen.

Nu var det slut.
Ska sussa bredvid elin nu. Måste bli frisk. GONATT

 


"nära någonannans död upplevelse"

Min mamma kunde dött idag.  Vi satt i Wärdshuset och åt kött och potatis då mamma plötsligt spottar ut all äppeldryck. Hon kraxar och stoppar fingrarna i halsen och jag fattar först ingenting. Ingen verkade förstå någonting för ingen kom och hjälpte oss, eller så tyckte dom att det var genant (?).
 Tillslut insåg att jag skulle klämma på magen. Så jag klämde på magen men tydligen klämde jag fel. Men på någotvis forstod jag mamma när hon försökte "visa" mig att jag skulle klämma högre upp. Fattade inte först att man skulle ta i så hårt så första "tryckningarna" var inte så hårda. Men tillslut tog jag i så mycket att mamma lyftes från golvet. Då kom den ut. En stor köttbit låg helt oskyldigt på golvet omedveten att den kunde ha dödat ett liv idag. Nåväl.

Men vad skakad jag var. Jag trodde ju hon skulle dö innan jag fattade att hon "bara" satt något i halsen. Mamma är ganska duktig på att skrämmas alltså..
Tur att allt gick så bra som det gjorde tillslut.


Och det känns konstigt och töntigt att säga det, men jag räddade livet på henne. Det var ju ingen som kom och hjälpte oss. Jag hörde i bakgrunden att  en av personalen ropade på en annan men har ingen aning om när hon dök upp bredvid oss. Om vi hade väntat lite längre hade mamma kanske svimmat av och då är det svårt att får upp den.. Konstig tanke att jag har räddat ett liv, min egen mammas. Knasigt.
Det låter så odramatiskt nu för allt gick ju så bra men egentligen kunde hon varit död nu. Hemska tanke.

Tack för att du stannar hos mig

östersund o alsen

mami kom igår och idag drog jag, hon och elin till Östersund för att shoppa lite. Blev lite saker, slänger upp bilder från dagen imorgon.
Nu jävlar är det party i Alsen inatt. Så måste göra mig iordning. 
Rock the night!


bildbomb

Idag red vi skolhästarna på ovalbanan. Först red vi ut och det var inte bästa starten för Blajjan... Han blev skitstark och jobbig, så när vi skulle ta kort blev allt kabba. Men han gick lite finare i slutet så blir kort därifrån :D
Blaer är förövrigt en av mina favorithestar.

Skäck: Blaer frá Bakkakoti & Jag
Fuxen: Vår skolhäst Blika från Berget & Chelsea






 

Jag & Blajjan och Elin & Limpan. Hästarna blev så fina på bilden, kan inte säga desamma om oss, hehe.

Sen provade jag Elgur, fotografens häst. Mycket fin häst men en mycket speciell herre.





Och när jag var klar med mina ridhästar drog jag och fotade min pålle lite. Hon blir så fin på bild. Ironi. Först kom hon inte, kärringen själv.. Men fick träna mina fotokunskaper medans hon tjurade. 



Men när alla mina vänner stack så kom hon helt plötsligt. Märklig häst det där. Hon verkar inte kunna visa att hon gillar någon.




ont i halsen

Min käre rumskompis har smittat mig. Börjar bli sjuk, inte bra. Proppar i mig echinaforce och massa C-vitamin i hopp om att lindra sjukan. Förövrigt har denna dag varit en plugg-dag med bara teoretiska ämnen. Höjdpunkten var på Etologin när vi fick studera hästar i en hage i en halvtimme, mycket mysigt. Nu blir det ännu mer plugg. Och så tvättar jag. Och skriver här. Vad har hänt med mig ? Jag börjar bli effektiv tror jag :D


Gambri från Äkrom

Gick asbra på lektionen idag! Ojoj, har ju bara ridit ut på honom förut och bara sett andra ridit på honom men han kändes awesome! Han brukar bara springa iväg och aldrig riktigt släppa i kroppen eller i munnen men idag skötte han sig riktigt bra. Berit var också nöjd, hihih.  Och jag gillar att rida för Berit, hon är duktig.

Lägger några bilder på honom från Gneisti Light 2010. Inte jag som rider, om ni inte ser det.
Han är e: Fákur frá Saudárkróki  och ue: Atli frá Sydra-Skördugilli  och född 2001. Han är även hästen som ofta syns i Wångens broschyrer.

 


ridlektion

Idag ska vi rida lektion för Berit. Berit Edvardtsson, en av våra ridlärare på Wången.  Hon verkar bra, vi har bara haft henne en gång. Ska rida en häst som heter Gambri, en medelmåttig fyrgångshäst, går på runt 5.0 i lättaklasser. Ser ut som en dinousarie men ska bli kul att rida honom för jag har aldrig ridit lektion på honom.

slappdag

Chillar järnet med en Ben&Jerry's i handen, några persikor och med Mumford & Sons i högtalarna. Var fest för Elias hos några treor nere i Alsen igår (en liten by nedanför Wången) och det var faktikst rikigt roligt!
 Men är lite sliten idag så det är skönt att bara ligga här. Har legat i sängen med en massa fin musik i högtalarna hela dagen.





Denna B&J smak var okej, men kommer inte köpa den igen. Blir alltid besviken när glassen inte är så god som man förväntar sig. 50 kr bortkastade..  
Bästa smaken är fortfarande Strawberry Cheesecake!

 

 


bläääää

Hatar mig själv för att jag inte drog till falun med Elin och Sunniva på Granny goes Street.. Jag är ett pucko. Nu måste jag spendera massa onödig tid på wången i stället. Kan trösta mig med att det är handlingsresa till Nälden ikväll så jag kan köpa massa godsaker.

Vaknade i natt av att jag grät, ganska mycket också. Drömde att Sindra och Filur dog. Usch, hemsk dröm. Men tror att den ville säga hur mycket dom egentligen betyder för mig. Jag är lite dålig på att känna efter hur mycket jag egentligen tycker om dom små djuren.


jo förresten...

Det var ingen som tagit min jacka. Den låg inne på min kompis rum. Men jag fattar INTE hur den kunde ha hamnat där... Nycklarna hittade ju malin på hästtvättmaskinen, fattar inte hur den hamnade där heller..
Och i morse hade jag tagit ur täcket ur påslakanet och drömt någon konstig dröm om det..
Visst är det mystiskt när det händer saker man inte rikigt rikigt kan förklara eller förstå?


meeting

har just nu kommit från det tredje och sista mötet för idag. Först var det privathästmöte, sen islandsmöte och nu husmöte. Och vi fick fika på två av dem. Jag är MÄTT. Känner mig sådär som man gör när man ätit massa onyttiga saker, äckligt mätt liksom..
Ska sova nu, godnightiiii

I'm a bad person

jag uppdaterar aldrig :( Jag är verkligen dålig. Ska blir bättre.
Nu ska vi ha i island ha islandsträff med islandsettorna och islandshippologerna. Mycket islands i den meningen!
HUJJ


RSS 2.0